Llibres

Sinopsi

Ignasi Garcia i Garcia és un noi de 13 anys que és atropellat per un cotxe després d’assistir a la seva primera obra de teatre a l’antiga sala de la UEC d’Olesa. L’accident acaba de fer sentir a aquest adolescent que és un ésser invisible, un mort en vida. Aquest sentiment, però, serà el motor que li permetrà convertir-se en un prometedor actor de teatre. Aconseguirà, així, el reconeixement del seu pare, dels seus companys del Daina Isard i de tot una Olesa que l’acaba idolatrant fins a crear un mite al seu voltant.

Núm. de pàgines: 20
Mides: 13 cm x 18 cm
Preu: 6 €

Biografia no autoritzada d’un olesà il·lustre.
De Francesc Hernàndez i Joan Cascante
Autors
Santi Baró
Francesc Hernàndez

(Olesa de Montserrat, 1972)
Llicenciat en interpretació i dramatúrgia per l’Institut del Teatre, ha estat professor d’escriptura de guions cinematogràfics i teatrals en diversos tallers per l’ESCAC i escoles de teatre. Ha exercit també de professor d’escriptura creativa en diversos centres cívis de Catalunya i Andorra.

Sense abandonar aquesta vessant més literària, ha estat autor de diverses obres de teatre infantil com “Artur i Merlí: cròniques de Camelot” (guanyadora del Premi Guillem d’Efak de Teatre Infantil de Palma de Mallorca) i diverses obres de conscienciació social per a escoles. La seva altra vessant és la de guionista, que l’ha portat als Goya amb el curmetratge “Backroom” (1999) i ha estat autor d’altres curmetratges com “Upside down”, guanyador de diversos premis internacionals.

També ha escrit guions per a diverses sèries de televisió com “Happy house” (TV2) i ha col·laborat en guions de sèries com “Al salir de clase” (Tele5), “Nissaga de poder” (TV3), i programes com “Moros y Cristianos” (Tele5).

També ha participat en multitud d’espectacles de petit format com autor o actor.

Recentment ha adaptat i dirigit l’obra “L’estimava” a la Biblioteca de Catalunya.

  Pilar Herrero
Joan Cascante

(Olesa de Montserrat, 1971)
Apassionat per l’art, el dibuix, la pintura, el procés i el mètode creatiu. De petit, la seva il·lusió era estudiar a l’Escola Massana i ho aconseguí el 1995, graduant-se en Arts aplicades en disseny gràfic.

Ha guanyat nombrosos concursos a nivell artístic pictòric i també de disseny, entre els quals destaquen el Concurs Procarton i el concurs Levide. Com a membre fundador de la revista ACCENTS ha guanyat de forma col·lectiva el Premi Tasis Torrent de la Diputació de Barcelona i el Lacetània Regió 7 de Comunicació.

Treballa en diferents estudis gràfics fins que entra a treballar al Centre Tècnic de Disseny i Investigació de Seat a Martorell. Més tard passa a ser responsable del Departament de disseny gràfic de l’empresa d’enginyeria EDAG.

Al 2004 entra a Tàctica, empresa multidisciplinar de disseny, de la qual n’és soci actualment. Exerceix, també, com a professor a l’Escola Elisava. Ha dissenyat per Renault, Seat, Audi, Caixa Catalunya, Parc Científic Barcelona, Bristish Council, Abertis, Universitat de Barcelona, Estiluz, Generalitat de Catalunya etc.

Acte de presentació