Llibres

Sinopsi

Posar-se vermell pot ser una reacció fisiològica més o menys acceptada socialment. No és el cas, però, d’aquest olesà. La reacció sobtada i malaltissa als estímuls provocats per la presència de les dones sobrepassa sorpressivament a qualsevol vermellor a què estiguem acostumats. Aquest fet condicionarà la relació amb la seva parella, el seu entorn i el seu futur a Olesa de Montserrat.

Núm. de pàgines: 24
Mides: 13 cm x 18 cm
Preu: 6 €

L’home que es posava vermell.
De Santi Baró i Pilar Herrero
Autors
Santi Baró
Santi Baró

(Olesa de Montserrat, 1965)
Va estudiar a l’escola Daina-Isard fins que a tercer de BUP ho va deixar per fer d’aprenent en el taller de joieria de la família.

El pas del temps, la lectura, la perseverança i una imaginació sense fi l’ha acabat convertint en escriptor professional, reconegut i publicat en les editorials més prestigioses del país com ara Ramdon House Mondadori, Edicions 62, Editorial Columna, Cruïlla i Barcanova entre d’altres. La seva obra és densa i variada, a cavall entre la literatura juvenil i la d’adults, i destaquen: “El noi que tenia mil anys”, “Nit de Sang” Premi de literatura Juvenil Barcanova 2006, “El Rei d’Uruk” obra finalista del Gran Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2008, “Un Contra Onze” Premi Esport i Ciutadania de la nit de les lletres catalanes de Santa Llúcia 2009, obra a més patrocinada i promocionada pel FCBarcelona, “El retorn a la terra” i “Paisatge sobre tela”.

Anteriorment havia publicat “Des de les seves estones Lluïdes”, Premi de novel·la Vila d’Ascó 1995, “Temporada de Caça”, Premi de novel·la Sant Just 1996, “No vaig tenir temps de plorar”, Premi de novel·la Vila d’Ascó 1996, i “Joc de Dames”, finalista del Premi de novel·la juvenil Enric Valor 1997.

Actualment, esmerça el seu temps professional a escriure, impartir conferències per les escoles i dirigir un taller de contes promocionat per l’editorial Barcanova de gran acollida entre el professorat.

  Pilar Herrero
Pilar Herrero

(Barcelona, 1960)
Graduada en Arts aplicades en Ceràmica, per l’Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja, Llicenciada en Belles Arts i Diplomada en Estudis Avançats pel Departament de Dibuix de la UB.

De petita, penjava a les parets de la seva habitació dibuixos de la revista juvenil Cavall Fort. Alguns d’aquells dibuixants varen ser els seus companys a Llotja, d’on és professora des de l’any 1980. Ha donat classe als departaments de Disseny Gràfic i Ceràmica on actualment és la coordinadora de cicle.

Ha compaginat docència amb activitats artístiques, ha exposat la seva obra escultòrica en diverses exposicions, ha publicat il·lustracions a la revista ARTEFACTE, coorganitza la construcció i animació dels Gegants de Castellví de Rosanes i ha organitzat activitats plàstiques pels nens Oncològics per l’AFANOC.

La seva passió pels jocs la va portar a dibuixar els Jocs de l’Oca pels ajuntaments de Castellví de Rosanes i St. Joan Despí, dissenyant tot d’activitats paral·leles. Forma part del grup “Al límit” d’Olesa de Montserrat.

Les seves activitats la varen apropar al primatòleg i dibuixant Dr. Jordi Sabater Pi amb qui va compartir experiències sobre les cuites africanes de ceràmica.

Acte de presentació