Noticies

07.04.2010
Propera presentació del conte "L'home que es posava vermell"

Divendres 9 d'abril de 2010 a les 20h
Auditori de la Casa de Cultura d'Olesa de Montserrat

L'acte comptarà amb la presència dels autors i els editors així com la Il·lma. Sra. Madga Graells, Alcaldessa d'Olesa de Montserrat i el Sr. Joan Soler, el Regidor de Cultura.

"L'home que es posava vermell" és un llibre publicat per Edicions Paper d'Estrassa dins de la col·lecció Contes olesans.


22.04.2009
Presentació dels contes “M. Lombart, l’Hotel Gori i Alfons Sala” i “Biografia no autoritzada d’un olesà il·lustre”

El passat 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, es van presentar dos contes més de la col·lecció “Contes olesans” de l’Editorial Paper d’Estrassa sota els títols de “Biografia no autoritzada d’un il·lustre olesà”, escrit per Francesc Hernàndez i il·lustrat per Joan Cascante, i “M. Lombart, l’Hotel Gori i Alfons Sala”, escrit per Míriam García i il·lustrat per Montse Cascante.

L’acte, presentat per Anna Casado, directora d’Olesa Ràdio, es va dur a terme a la sala de Plens de l’Ajuntament i vàren comptar amb la presència dels autors, de Quim Moreno, l’editor, i del Sr. Jaume Monné, Alcalde d’Olesa.

L’autor de “Biografia no autoritzada d’un il·lustre olesà”, Francesc Hernández, afirmava que no sap entendre la vida sense el teatre, i per tant, la seva obra gira entorn aquesta disciplina, donant-li una perspectiva força autobiogràfica.

Joan Cascante, l’il·lustrador d’aquest conte, destacava el reflex de les entitats i associacions de la nostra vila en el relat i agraïa la llibertat donada per l’editor tan per escriure com per il·lustrar els contes.

Míriam García, autora de “M. Lombart, l’Hotel Gori i Alfons Sala”, explicava la història d’un personatge exiliat i els obstacles que això l’hi comporta a l’hora de tornar a la seva terra.

L’il·lustradora d’aquest conte, Montse Cascante, explicava el procés de recerca d’imatges històriques per a poder il·lustrar personatges com Alfons Sala i edificis com els Salistes o l’Hotel Gori, que, per cert, aquest últim, tal i com va recalcar l’Alcalde Jaume Monné a l’inici de l’acte, era l’espai on actualment s’ubica l’edifici de l’ajuntament i on es trobaven realitzant la presentació.

Jaume Monné felicitava a l’editor Quim Moreno per la iniciativa d’haver creat l’Editorial Paper d’Estrassa l’any passat i als autors i il·lustradors per la feina realitzada.

Quim Moreno, comentava que si les vendes d’aquests dos contes van bé, podrà editar-se un quart llibre de la col·lecció pel proper Sant Jordi 2010.

Actualment els dos darrers contes s’estàn venent a les llibreries de la vila amb èxit, a un preu de 6 euros cadascun. Quim Moreno va avançar que l’autor del següent conte serà el guardonat Santi Baró.


22.04.2008
Presentació del conte "Retorn a Olesa" i de l'editorial Paper d'Estrassa

El passat 22 d'abril es va dur a terme la presentació del primer dels Contes Olesans de la nova editorial Edicions Paper d'Estrassa. Joan Font, autor del conte titulat "Retorn a Olesa", i el seu il·lustrador Pere Francesch, vàren signar més d'un centenar d'exemplars d'aquest primer llibre que la nova editorial ha tret al mercat.