Editorial

Edicions Paper d’Estrassa és una editorial d’Olesa de Montserrat fundada el 2008 amb l’objectiu de posar en valor autors del municipi i centrar-se en la publicació de llibres en els quals Olesa és l’eix temàtic, tant en obres de ficció com de divulgació.

Fins ara Edicions Paper d’Estrassa ha publicat:

Descobrint Olesa és un projecte ideat i dirigit per l’editor Quim Moreno que neix amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura popular, els espais més emblemàtics i el patrimoni d’Olesa de Montserrat, especialment al públic més jove. El projecte posa en valor el treball associatiu del municipi amb complicitat i humor. Alhora, reconeix i valora el talent de vuit il·lustradors locals.

Les festivitats escollides i els il·lustradors respectius són, per ordre: Santa Oliva, de Rubén del Rincón; Festa Major, de Ricardo Peregrina; Els Miquelets, de Montse Cascante; Nadal, de Biel Moreno; Carnestoltes, de Martí Alcon; La Passió, de Joan Cascante;
Els Misteris, de Maria Grimau i Sant Jordi, de Núria Fandos. La documentació i els textos són del periodista Marc Amat.

Oficis d’ahir. Olesa vista a través dels seus oficis, escrit per Xavier Rota. El llibre és un tast de tretze oficis realitzat a partir de la recerca documental i material, així com entrevistes personals que permeten reconstruir la realitat sociolaboral de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX.

Dins de la col·lecció Contes olesans ha publicat un seguit de contes escrits i il·lustrats per olesans i olesanes. Els contes són: Retorn a Olesa, de Joan Font i Pere Francesch; Mr. Lombart, l’Hotel Gori i Alfons Sala, de Míriam García i Montse Cascante; Biografia
no autoritzada d’un olesà il·lustre
, de Francesc Hernàndez i Joan Cascante i L’home que es posava vermell, de Santi Baró i Pilar Herrero.

També ha publicat Jaume Valls, un olesà entregat a l’esbart, de Roser Montserrat, per encàrrec de la família Valls Duran.

Edicions Paper d’Estrassa és un projecte de DIC. Disseny i Comunicació.