Editorial

Edicions Paper dEstrassa és una editorial d’Olesa de Montserrat fundada el 2008 amb l’objectiu d’oferir als lectors i lectores obres marcadament vinculades amb el territori que els envolta, tant de ficció com de divulgació històrica. Alhora, a través de les seves publicacions, busca promocionar el talent de proximitat.

Fins ara, Edicions Paper dEstrassa ha publicat Dones olesanes i Més dones olesanes, dos volums il·lustrats que recullen, en total, la trajectòria professional excepcional de trenta dones del municipi, amb il·lustracions i textos d’autores locals. També ha publicat Cuines dOlesa, un recull de 20 receptes d’autors i autores d’Olesa de Montserrat; TGO DX. Cent anys acompanyant-te, que ressegueix ela història de l’empresa olesana de mobilitat i descobreix els valors que la mouen cada dia; Diari dun farmacèutic en temps de pandèmia, de Marcel Gili, que narra les seves vivències durant la crisi de la Covid-19, darrere el taulell de la Farmàcia Gaudí d’Abrera, i Descobrint Olesa, un llibre il·lustrat que acosta les tradicions i festes d’Olesa al públic familiar. La darrera publicació va ser el llibre més venut a Olesa el 2020. 

Alhora, ha editat el llibre Pep Montoya. En funció dun dir una curosa selecció de les obres del pintor olesà i una trentena d’articles inèdits signats per experts del món de l’art, artistes, professors i companys. També ha publicat Oficis dahir. Olesa vista a través dels seus oficis, de Xavier Rota, i Jaume Valls, un olesà entregat a lesbart, de Roser Montserrat. 

Dins de la col·lecció Contes olesans, ha publicat els contes escrits i il·lustrats per olesans i olesanes Retorn a Olesa, de Joan Font i Pere Francesch –reeditat el 2022, coincidint amb el desè aniversari de la mort de Pere Francesch- ; Mr. Lombart, lHotel Gori i Alfons Sala, de Míriam García i Montse Cascante; Biografia no autoritzada dun olesà il·lustre, de Francesc Hernàndez i Joan Cascante i Lhome que es posava vermell, de Santi Baró i Pilar Herrero. Descobreix tots els llibres a l’apartat ‘Els nostres llibres

Edicions Paper d’Estrassa és un projecte de DIC. Disseny i Comunicació