Editorial

Edicions Paper dEstrassa és una editorial d’Olesa de Montserrat fundada el 2008 amb l’objectiu d’oferir als lectors i lectores obres marcadament vinculades amb el territori que els envolta, tant de ficció com de divulgació històrica. Alhora, a través de les seves publicacions, busca promocionar el talent de proximitat.

Recentment, ha publicat Escoltant el Silenci, un llibre que recull tots els poemes escrits per Sadurní Paltor al llarg de la seva vida. També ha publicat els dos primers contes que formen part de la nova col·lecció Llegendes del Montserratí: La Serp Estricadora s’amaga al pati de casa escrit per Joan Francesc Cánovas i il·lustrat per Rubén del Rincón i El gegant Peladits i el Joanet de cal Puigjaner, escrit per Natàlia Oriol i il·lustrat per Ot Boltà. Llegendes del Montserratí és una col·lecció de contes il·lustrats que recull llegendes i personatges populars de la zona del Montserratí de forma actualitzada.

També ha publicat Dones olesanes i Més dones olesanes, dos volums il·lustrats que recullen, en total, la trajectòria professional excepcional de trenta dones del municipi, amb il·lustracions i textos d’autores locals. També ha publicat Cuines dOlesa, un recull de 20 receptes d’autors i autores d’Olesa de Montserrat; TGO DX. Cent anys acompanyant-te, que ressegueix la història de l’empresa olesana de mobilitat i descobreix els valors que la mouen cada dia; Diari dun farmacèutic en temps de pandèmia, de Marcel Gili, que narra les seves vivències durant la crisi de la Covid-19, darrere el taulell de la Farmàcia Gaudí d’Abrera, i Descobrint Olesa, un llibre il·lustrat que acosta les tradicions i festes d’Olesa al públic familiar. La darrera publicació va ser el llibre més venut a Olesa el 2020. 

Alhora, ha editat el llibre Pep Montoya. En funció dun dir una curosa selecció de les obres del pintor olesà i una trentena d’articles inèdits signats per experts del món de l’art, artistes, professors i companys. També ha publicat Oficis dahir. Olesa vista a través dels seus oficis, de Xavier Rota, i Jaume Valls, un olesà entregat a lesbart, de Roser Montserrat. 

Dins de la col·lecció Contes olesans, ha publicat els contes escrits i il·lustrats per olesans i olesanes Retorn a Olesa, de Joan Font i Pere Francesch –reeditat el 2022, coincidint amb el desè aniversari de la mort de Pere Francesch- ; Mr. Lombart, lHotel Gori i Alfons Sala, de Míriam García i Montse Cascante; Biografia no autoritzada dun olesà il·lustre, de Francesc Hernàndez i Joan Cascante i Lhome que es posava vermell, de Santi Baró i Pilar Herrero. Descobreix tots els llibres a l’apartat ‘Els nostres llibres

Edicions Paper d’Estrassa és un projecte de DIC. Disseny i Comunicació