Edicions Paper d’Estrassa busca receptes olesanes per al seu nou llibre ‘Cuines d’Olesa’

L’obra, que arribarà a les llibreries aquest Nadal, recollirà per primera vegada en un sol volum 20 receptes culinàries vinculades amb Olesa de Montserrat, proposades per cuiners amateurs i professionals del municipi. L’editorial fa una crida a la ciutadania perquè els facin arribar, abans del 20 d’octubre, receptes elaborades amb productes d’Olesa; que tinguin una vinculació amb les tradicions del municipi o que amaguin una història personal darrere. De totes les receptes rebudes, un jurat format per professionals del món de la cuina amb vinculació amb el territori, escollirà els 20 plats que contindrà el llibre, que comptarà amb l’assessorament culinari i periodístic de Josep Sucarrats i les fotografies de Víctor Linares.

Edicions Paper d’Estrassa publicarà aquest mes de desembre el llibre ‘Cuines d’Olesa’, una obra  que permetrà recollir per primera vegada 20 receptes culinàries vinculades amb el municipi d’Olesa de Montserrat, amb l’objectiu de posar en valor els productes genuïns del municipi, les seves tradicions gastronòmiques i la seva diversitat cultural. Per triar les receptes que apareixeran al llibre, l’editorial olesana ha llançat una crida a les xarxes socials per tal que la ciutadania els faci arribar els plats que creuen que no poden faltar al llibre: des de la recepta que cuinava la seva àvia fins a receptes que elaboren amb ingredients que compren al mercat o que cullen a la seva  pròpia vinya. 

D’entre totes les receptes rebudes, un jurat format per professionals del món de la cuina vinculats amb Olesa escollirà els 20 plats que apareixeran al llibre. Les receptes es poden enviar del 6 al 20 d’octubre a través d’aquest formulari

Per triar els plats que formaran part del llibre, el jurat tindrà en compte la inclusió  al procés d’elaboració de la recepta d‘ingredients vinculats amb Olesa de Montserrat i la relació vital o professional de la persona amb el municipi. També valorarà la diversitat cultural i gastronòmica de les propostes i la seva vinculació amb les tradicions olesanes. Els plats poden ser proposats tant per professionals de la cuina com per persones amateurs i no hi ha límit de propostes. Els autors i les autores dels plats escollits, cuinaran el plat als fogons professionals del restaurant Cal Tallón, a porta tancada, per poder fer-ne les fotografies del llibre. Alhora, rebran com a obsequi un exemplar del llibre, un diploma i un barret de cuina exclusiu fet especialment per a l’ocasió. 

Concretament, la tria de les receptes anirà a càrrec de Jose Tallón, xef del restaurant Cal Tallón, d’Olesa de Montserrat; de Josep Sucarrats, periodista especialitzat en gastronomia i director de la revista Arrels; d’Eva Hausmann, xef experta en disseny de receptes, estilisme gastronòmic i càtering; de Jordi Torras, desacat cuiner olesà i antic xef del restaurant Tastafins, i de Quim Moreno, editor d’Edicions Paper d’Estrassa. Alhora, el llibre comptarà amb l’assessorament culinari i periodístic de Josep Sucarrats i les imatges del fotògraf Víctor Linares.