‘Cuines d’Olesa’, el nou llibre d’Edicions Paper d’Estrassa, es presentarà el 19 de desembre

El llibre recull 20 receptes culinàries vinculades amb Olesa, sorgides d’una crida ciutadana i que posen en valor els productes genuïns, les tradicions gastronòmiques i la diversitat cultural del municipi. La presentació del llibre tindrà lloc el diumenge 19 de desembre, a les 18 h, a l’Escorxador d’Olesa de Montserrat. L’acte de presentació comptarà amb la presència dels autors i les autores de les receptes, així com dels experts que les han seleccionat: els xefs olesans Jose Tallón, Eva Hausmann i Jordi Torras, i el periodista Josep Sucarrats, també autor del pròleg. També hi seran Víctor Linares, autor de les fotografies dels plats, i Quim Moreno, editor d’Edicions Paper d’Estrassa. Hi haurà demostracions gastronòmiques en directe.

Edicions Paper d’Estrassa presentarà el seu nou llibre, ‘Cuines d’Olesa’, el diumenge 19 de desembre, a les sis de la tarda, en un acte a l’Escorxador d’Olesa de Montserrat. Es tracta d’un llibre que recull 20 receptes culinàries vinculades amb Olesa de Montserrat i els seus habitants, amb la voluntat de posar en valor els productes genuïns, les tradicions gastronòmiques i la diversitat cultural del municipi. Tots els plats que s’hi recopilen han sorgit de la crida ciutadana que va fer l’editorial animant els olesans i les olesanes a presentar receptes relacionades amb Olesa: des del plat que preparava la seva àvia fins a aquell que elaboren cada any per celebrar les festivitats i tradicions. 

D’entre totes les receptes rebudes, un jurat format per professionals del món de la cuina relacionats amb Olesa n’ha escollit 17. Per fer-ho, ha tingut en compte la presència d’ingredients de proximitat; la història local, personal i familiar que amaguen i la riquesa cultural dels plats. El jurat ha completat el recull aportant-hi tres receptes pròpies. El resultat és un llibre deliciós que mostra la gran diversitat gastronòmica d’Olesa, amb plats típics de la cuina catalana, però també amb aportacions de la gastronomia andalusa o de l’Orient Mitjà. 

L’acte de presentació del nou llibre comptarà amb la presència dels autors i autores de les receptes: Toni Morago; Jordi Artero; Rosa Granel; Abed Farwati; Albert Amat; Anna Casado; Antonia Vilar i Gisela Gandia; Bea Galán; Carmen Tallón; Daniel González; Edgar Minguell; Júlia Miras; Maria Calsina; Montse Martínez; Montserrat Esparbé; Pere Bernadó i Xavier Xairó. També hi seran els membres del jurat d’experts que han fet la selecció dels plats: Jose Tallón, xef del restaurant Cal Tallón d’Olesa; Eva Hausmann, xef experta en disseny de receptes, estilisme gastronòmic i càtering; Jordi Torras, cuiner olesà i antic xef del restaurant Tastafins i Josep Sucarrats, periodista, director de la revista Arrels i autor del pròleg. També hi seran Víctor Linares, autor de les fotografies del llibre i Quim Moreno, editor d’Edicions Paper d’Estrassa.