Els nostres llibres

La bèstia de Montserrat

Conte d’Elisenda Solsona i il·lustrat per Oriol Malet

Portem anys i panys sentint a parlar de la relació dels ovnis i els extraterrestres amb la muntanya de Montserrat. I si fos veritat? Quatre amics, l’Oliva, el Marc, el Pau i l’Agnès viuran una aventura que mai oblidaran.

El relat forma part de la col·lecció de contes Llegendes del Montserratí d’Edicions Paper d’Estrassa, on es ficcionen nous contes a partir de diverses històries i llegendes populars conegudes a la zona del Montserratí. La història de La bèstia de Montserrat és totalment original malgrat que des de l’any 880 ja hi ha documentat que al Montserratí s’havien divisat aquestes llums estranyes per sobre la muntanya.

Núm. de pàgines: 40
Mides: 24 cm x 16,5 cm
Preu: 18 €
ISBN: 978-84-127023-6-1

Venda en línia

https://nuria.biz/cat/libro/la-bestia-de-montserrat_10247490

Viatge(s)

Poemari de Marta Pareja i Buenaventura. Edició i direcció d’art a càrrec de Quim Moreno.

Viatge(s) és un poemari de Marta Pareja i Buenaventura pensat i conceptualitzat per Quim Moreno com una carpeta de viatges, dintre de la qual hi trobem quatre opuscles diferents: Impuls, Allaus, Pausa i Si. Aquest llibre d’artista està numerat i signat per la seva autora, amb un punt de llibre original; té una coberta serigrafiada al taller de Martí Alcon i una cianotípia creada per a cada opuscle obra de Jordina Cascante. 

Marta Pareja i Buenaventura (Olesa de Montserrat, 1993). És educadora social, cantant i poetessa. Ha participat en diversos grups de música i poesia, com JOs i Etèria –música, cos i vers–. Ha actuat en recitals de poesia com el Racó Íntim de Badalona i l’Avantva Fest de El Poal, entre d’altres. Actualment, està formant-se com a Doula i acompanyant a la primera infància.

Quim Moreno i Francesch (Olesa de Montserrat, 1972). És professor de disseny gràfic a Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona. És el fundador i director de l’editorial Edicions Paper d’Estrassa a Olesa de Montserrat, i està al capdavant de l’estudi de disseny i comunicació DIC.

Núm. de pàgines: 36
Mides: 14,8 cm x 21 cm
Preu: 25 €
ISBN: 978-84-127023-7-8

Venda en línia

https://nuria.biz/cat/libro/viatges-poemari-marta-pareja_10247492

Descobrint la història d’Olesa

Idea original i direcció: Quim Moreno; redacció: Montse Font; il·lustracions: Montse Cascante, Biel Moreno, Jenifer Ambròs i Ricardo Peregrina.

Descobrint la història d’Olesa, és un llibre on, a través d’il·lustracions es fa un recorregut històric per Olesa de Montserrat a partir de la representació de quatre dates i quatre espais emblemàtics del poble i la seva evolució fins a l’actualitat. Aquest projecte continua amb els valors de Descobrint Olesa: donar a conèixer culturalment i històricament el municipi i posar en reconeixement el talent local.

Els espais històrics triats i els seus il·lustradors són els següents: el castell d’Olesa l’any 1714, amb la il·lustració de Ricardo Peregrina; l’Hotel Gori l’any 1899, il·lustrat per Biel Moreno; la Plaça de les Fonts l’any 1920, il·lustrada per Montse Cascante i la Plaça de Catalunya i el Mercat Municipal l’any 1988, amb les il·lustracions de Jenifer Ambròs.

Núm. de pàgines: 44
Mides: 29 cm x 22,5 cm
Preu: 22 €
ISBN: 978-84-127023-4-7

Venda en línia

https://nuria.biz/cat/libro/descobrint-la-historia-d-olesa_10244831

Palomar, l’oli d’Olesa de Montserrat

Nacho Barrio

Les fotografies de Nacho Barrio recollides al llibre Palomar, l’oli d’Olesa de Montserrat són el resultat de mesos de treball acompanyant els pagesos als camps d’Olesa de Montserrat i submergint-se en el cultiu d’oliveres i el procés de producció de l’oli d’oliva.

La sensibilitat de Nacho Barrio ens permet captar l’estima pel camp d’un poble, enviant-nos un missatge clar que reivindica l’esforç que es transmet de generació en generació per a mantenir i adaptar als nous temps el cultiu de la varietat palomar olesana. 

Les fotografies han estat realitzades seguint el procés analògic. Des de la captura en pel·lícula blanc i negre al revelat manual i positivat tradicional a mà, còpia a còpia.

Núm. de pàgines: 84
Mides: 20 cm x 27 cm (format apaisat)
Preu: 25 €
ISBN: 978-84-127023-3-0 

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/palomar-l-oli-d-olesa-de-montserrat_10244269

Escoltant el silenci

Sadurní Paltor Duran

En Sadurní Paltor Duran, autor d’Escoltant el silenci, va néixer el 9 d’octubre del 1936 a Olesa de Montserrat a la mateixa casa on ha viscut tota la vida. Casat amb Griselda Comes Griñó l’any 1964 a Terrassa. Ha dedicat tota la seva vida a la pagesia. 

Aquest llibre recull part de la seva obra poètica.

Núm. de pàgines: 128
Mides: 21 cm x 14,8 cm
Preu: 16 €
ISBN: 978-84-127023-0-9

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/escoltant-el-silenci_10238861

La Serp Estricadora s’amaga al pati de casa

Conte de Joan Francesc Cánovas i il·lustrat per Rubén del Rincón

La Martina se’n va a viure als Estricadors d’Olesa de Montserrat i, casualment, es troba una serp molt peculiar al pati de casa; no només per la seva forma, sinó perquè de sobte comença a parlar!

El relat és part de la col·lecció de contes Llegendes del Montserratí d’Edicions Paper d’Estrassa, on es ficcionen nous contes a partir de diverses llegendes populars conegudes a la zona del Montserratí.  L’anècdota que origina la llegenda de la Serp Estricadora l’explica Gusman Vendranes al llibre Sense mi ja us ho fareu.

Núm. de pàgines: 40
Mides: 24 cm x 16,5 cm
Preu: 16 €
ISBN: 978-84-127023-1-6

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/la-serp-estricadora-samaga-al-pati-de-casa_10238860

El gegant Peladits i el Joanet de cal Puigjaner

Conte de Natàlia Oriol i il·lustrat per Ot Boltà

Tots els infants d’aquesta contrada han sentit a parlar del gegant Peladits, el que ara anomenaríem l’home del sac, però obsessionat en què els nens i nenes es netegin com cal. El Joanet de cal Puigjaner n’havia sentit mil i una històries de la seva àvia. Poc es podia imaginar que un dia es trobarien cara a cara. Però no tot és sempre el que sembla. 

El relat és part de la col·lecció de contes Llegendes del Montserratí d’Edicions Paper d’Estrassa, on es ficcionen nous contes a partir de diverses llegendes populars conegudes a la zona del Montserratí.  La història del Peladits la recull Joan Amades a Llegendes i Tradicions de Montserrat.

Núm. de pàgines: 40
Mides: 24 cm x 16,5 cm
Preu: 16 €
ISBN: 978-84-127023-2-3

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/el-gegant-peladits-i-el-joanet-de-cal-puigjaner_10238859

Retorn a Olesa (Nova edició 2022)

De Joan Font i Pere Francesch

El 2022, coincidint amb el desè aniversari de la mort de Pere Francesch i de l’estrena de l’exposició ‘Pere Francesch: una vida darrere els escenaris’, Edicions Paper d’Estrassa publica una nova edició de Retorn a Olesa, l’obra que el 2008 va encetar la col·lecció Contes olesans.

El protagonista de Retorn a Olesa viatja a Olesa de Montserrat, el seu poble natal, després de molts anys vivint a Mèxic. Ho fa per rememorar un passat ple de sensacions i de nostàlgia que una malaltia li està a punt de prendre per sempre.

Amb la narrativa directa i efectiva de Joan Font i les il·lustracions abocadores de Pere Francesch, la història del protagonista reflecteix entre línies la forta connexió dels dos autors amb Olesa i la  seva necessitat de revisitar-la sovint, malgrat haver fet carrera lluny de casa. 

Núm. de pàgines: 40
Mides: 24 cm x 16,5 cm
Preu: 16 €
ISBN: 978-84-940323-8-7

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/retorn-a-olesa-nova-edicio-_10232253

Cent anys acompanyant-te. TGO DX

El 18 de gener de 1922, Joaquín Vilá i Marqués i Bruno Blanes i Blanes van fundar Transportes Generales de Olesa, Sociedad Anónima. Aquell mateix any, la companyia va començar a oferir servei de transport de viatgers a Olesa de Montserrat i va connectar el municipi amb l’Estació del Nord i el cèlebre Balneari de la Puda de Montserrat. 

El 2022, TGO DX celebra cent anys de vida. Ho fa consolidada com la companyia de referència en el sector de la mobilitat a la província de Barcelona, dins de la marca DIREXIS, un dels principals grups de mobilitat a Catalunya, i com a part del GrupTG DX, al costat de MasatsTG DX i l’agència de viatges TGTravel DX.

Amb una aposta decidida per la innovació, la seguretat, la qualitat i la sostenibilitat, ha sabut trobar el camí per modernitzar-se, adaptar-se als canvis del sector i créixer. El secret, un equip de professionals excepcional i la fidelitat als seus valors: la qualitat humana, la vocació de servei, la bona atenció al client, el compromís mediambiental, el compromís social i el fort vincle amb el territori. 

Descobrir la seva història és, també, resseguir el creixement d’Olesa de Montserrat, viure l’evolució del sector del transport de viatgers del país i esbossar com serà la mobilitat del futur: plenament descarbonitzada, col·lectiva, compartida i connectada.

Núm. de pàgines: 102
Mides: 24 cm x 24 cm
Preu: 20 €
ISBN: 978-84-940323-7-0

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/100-anys-acompanyant-te-tgo_10232302

Més dones olesanes

L’obra és el segon llibre del projecte Dones olesanes d’Edicions Paper d’Estrassa, nascut amb l’objectiu de posar en relleu el testimoni vital i professional de diverses dones d’Olesa de Montserrat. Seguint el format d’èxit del primer llibre, que es va convertir en el més venut al municipi el 2021, Més dones olesanes ressegueix la vida professional de quinze noves protagonistes, amb il·lustracions i textos d’autores locals. 

El llibre inclou els testimonis de: Carme Pros Varela, CEO del GrupTG DX; Lili Pacheco Ricote, psicòloga i primatòloga; Montse Povill Pacheco, coordinadora a Unicef i fundadora d’una escola a Mallorca; Vicenta Pubill Font, futbolista; Núria Capella Florensa, estudiant de dansa contemporània i ballarina; Sílvia Díaz Pérez, coordinadora de comunicació i compromís a Greenpeace; Maria Paltor Voltà, llevadora d’Olesa durant quaranta anys; Montse Pardo Bayona, directora de Relacions Institucionals a Microsoft Ibérica; Gemma Pons Playà, cirurgiana plàstica especialitzada en reconstrucció mamària; Dolors Martínez Pérez, actriu, locutora i creadora de podcasts; Maria Egea Munté, musicoterapeuta i mestra de música; M. Cristina Pujol Matas, mestra, psicopedagoga i inspectora d’educació; Montse Caba Solsona, activista pels drets humans; Anna Escolà Jané, química i investigadora sobre medicina personalitzada, i Laia Buch Rubio, patinadora artística i participant en el campionat del món.

Les il·lustracions del llibre són obra, respectivament, de Raquel Clemente, Marta Martínez, Mònica Ortega, Alícia Latorre, Sarah Meyer, Sara Samper, Júlia Figueras, Eva Pacheco, Judith Matas, Ona Boixader, Sara García, Marta Font, Jenifer Ambròs, Inma Clemente i Eva Fernández. Els textos i la documentació han anat a càrrec de Carla Grima

Núm. de pàgines: 48
Mides: 24 cm x 24 cm
Preu: 18 €
ISBN 978-84-940323-6-3

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/mes-dones-olesanes_10228908

Cuines d’Olesa

Cuines d’Olesa és un llibre que recull 20 receptes culinàries vinculades amb Olesa de Montserrat i els seus habitants.

Ho fa amb la voluntat de posar en valor els productes genuïns, les tradicions gastronòmiques i la diversitat cultural del municipi. Tots els plats que s’hi recopilen han sorgit de la crida ciutadana que va fer aquesta editorial animant els olesans i les olesanes a presentar receptes relacionades amb Olesa: des del plat que preparava la seva àvia fins a aquell que elaboren cada any per celebrar les festivitats i tradicions. 

Núm. de pàgines: 48
Mides: 24 cm x 24 cm
Preu: 18 €
ISBN 978-84-940323-5-6

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/cuines-d-olesa_10227429

Diari d’un farmacèutic en temps de pandèmia

Diari d’un farmacèutic en temps de pandèmia és un relat que narra les vivències del farmacèutic Marcel Gili durant la crisi de la Covid-19, que ell va passar darrere el taulell de la Farmàcia Gaudí d’Abrera. El llibre està il·lustrat per l’arquitecte i dibuixant Toni Santiago.

Amb una narrativa emocionant i trepidant i il·lustracions de l’arquitecte i dibuixant Toni Santiago, Gili recorda com va viure en primera persona la pitjor crisi pandèmica dels últims anys. Les primeres notícies del virus a la Xina, l’arribada a Espanya, la preocupació dels veïns i veïnes d’Abrera, el confinament, la reobertura, les primeres vacunes… 

Núm. de pàgines: 60
Mides: 14,8 cm x 18 cm
Preu: 15 €
ISBN 978-84-940323-4-9

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/diari-dun-farmaceutic-en-temps-de-pandemia_10227430

Pep Montoya. En funció d’un dir

És un reconeixement a la trajectòria artística del pintor olesà. A través d’una curosa selecció de les seves obres i dels articles d’amics, companys, professors, artistes i experts del món de l’art, la publicació és una oportunitat per acostar la pintura de Pep Montoya a noves mirades i interpretacions.

Núm. de pàgines: 92
Mides: 27 cm x 20 cm
Preu: 25 €
ISBN 978-84-940323-3-2

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/pep-montoya-en-funcio-d-un-dir_10221828

Dones olesanes

A través de les trajectòries vitals i professionals de quinze dones olesanes de disciplines ben diferents, l’obra relata l’esforç de les protagonistes per obrir-se pas en un món on les dones mai han tingut prou visibilitat i on els espais de poder han estat tradicionalment en mans d’homes.

La publicació recull els testimonis de M. Carmen Fernández, directora d’Innovació de Mediapro; Pepita Pascual, primera alcaldessa d’Olesa de Montserrat; Eva Creus, enginyera química que ha treballat amb la NASA; Elisenda Solsona, escriptora i guanyadora de dos premis literaris; Roser Cascante, soprano i professora de música; Verònica Pamiés, atleta paralímpica; Júlia Vergara, investigadora de la Covid-19 i veterinària; Mònica Figueras, vicerectora de la Universitat Pompeu Fabra; Soufia Haji Shov, presidenta de l’Associació Ajial de dones marroquines; Mercè Roquer, gerent de l’Ajuntament d’Olesa; Llum Mascaray, activista social i professora; Eulàlia Vila, jugadora de bàsquet; Dolors Xairó, biòloga i ex-directora d’operacions de Grifols; Carme Gómez, fundadora d’Ariadna contra el càncer de mama i Rosa Segura, fundadora de l’Associació Prodisminuïts Santa Oliva.

Concretament, al llibre hi apareixen il·lustrades respectivament per les següents autores locals: Ona Boixader, Marta Font, Inma Clemente, Maria Grimau, Alícia Latorre, Sara García, Jenifer Ambròs, Montse Cascante, Mònica Ortega, Marta Martínez, Lara Pallarès, Núria Fandos, Judith Matas, Anna Agudo i Eva Fernández. Els textos i la documentació són obra de la periodista Mireia Baró iel projecte ha estat ideat i coordinat per l’editor Quim Moreno.

Núm. de pàgines: 40
Mides: 24 cm x 24 cm
Preu: 18 €
ISBN 978-84-940323-2-5

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/dones-olesanes_10220679

Descobrint Olesa

Idea original i direcció Quim Moreno; Redacció Marc Amat; Il·lustracions Martí Alcon, Joan Cascante, Montse Cascante, Rubén del Rincón, Núria Fandos, Maria Grimau, Biel Moreno i Ricardo Peregrina

Descobrint Olesa és un projecte ideat i dirigit per l’editor Quim Moreno que neix amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura popular, els espais més emblemàtics i el patrimoni d’Olesa de Montserrat, especialment al públic més jove. El projecte posa en valor el treball associatiu del municipi amb complicitat i humor. Alhora, reconeix i valora el talent de vuit il·lustradors locals.

Les festivitats escollides i els il·lustradors respectius són, per ordre: Santa Oliva, de Rubén del Rincón; Festa Major, de Ricardo Peregrina; Els Miquelets, de Montse Cascante; Nadal, de Biel Moreno; Carnestoltes, de Martí Alcon; La Passió, de Joan Cascante; Els Misteris, de Maria Grimau i Sant Jordi, de Núria Fandos. La documentació i els textos són del periodista Marc Amat.

Núm. de pàgines: 44
Mides: 29 cm x 22,5 cm
Preu: 20 €
ISBN 978-84-940323-1-8

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/descobrint-olesa_10213667

Oficis d’ahir. Olesa vista a través dels seus oficis

De Xavier Rota i Boada

Oficis d’ahir és una mirada enrere, un tast de tretze oficis realitzat a partir de la recerca documental i material i entrevistes personals que permeten obtenir un conjunt de visions que ens ajuden a reconstruir la realitat sociolaboral de finals del segle XIX fins a mitjan segle XX. Oficis d’ahir permetrà descobrir una nova/vella Olesa als més joves i recordar-la als més grans. Hi descobrirem anècdotes i recordarem personatges, tal com ens els han descrit. Una història vella amb una nova mirada.

Núm. de pàgines: 88
Mides: 22 cm x 22 cm
Preu: 10 €
978-84-940323-0-1

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/oficis-d-ahir-olesa-vista-a-traves-dels-seus-oficis_10146977

L’home que es posava vermell

De Santi Baró i Pilar Herrero

Posar-se vermell pot ser una reacció fisiològica més o menys acceptada socialment. No és el cas, però, d’aquest olesà. La reacció sobtada i malaltissa als estímuls provocats per la presència de les dones sobrepassa sorpressivament a qualsevol vermellor a què estiguem acostumats. Aquest fet condicionarà la relació amb la seva parella, el seu entorn i el seu futur a Olesa de Montserrat.

Núm. de pàgines: 24
Mides: 13 cm x 18 cm
Preu: 3 €

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/l-home-que-es-posava-vermell_10127057

Biografia no autoritzada d’un olesà il·lustre

De Francesc Hernàndez i Joan Cascante

Ignasi Garcia i Garcia és un noi de 13 anys que és atropellat per un cotxe després d’assistir a la seva primera obra de teatre a l’antiga sala de la UEC d’Olesa. L’accident acaba de fer sentir a aquest adolescent que és un ésser invisible, un mort en vida. Aquest sentiment, però, serà el motor que li permetrà convertir-se en un prometedor actor de teatre. Aconseguirà, així, el reconeixement del seu pare, dels seus companys del Daina Isard i de tot una Olesa que l’acaba idolatrant fins a crear un mite al seu voltant.

Núm. de pàgines: 20
Mides: 13 cm x 18 cm
Preu: 3 €

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/biografia-no-autoritzada-d-un-olesa-il-lustre_10118657

M. Lombart, l’Hotel Gori i Alfons Sala

De Míriam García i Montse Cascante

M. Lombart, un exiliat català que viu a Carcassona, torna a la seva terra per assistir a la celebració del casament d’un familiar. Durant el viatge decideix descansar en un dels hotels més reconeguts del moment, l´Hotel Gori on, víctima del destí, es retroba amb el seu passat i amb el controvertit polític anticatalà Alfons Sala.

Núm. de pàgines: 20
Mides: 13 cm x 18 cm
Preu: 3 €

Venda en línia

https://www.nuria.biz/cat/libro/m-lombart-l-hotel-hori-i-alfons-sala_10118656

Retorn a Olesa

De Joan Font i Pere Francesch

Després de molts anys vivint a Mèxic, el protagonista, afectat per una malaltia que li fa perdre la memòria, retorna al seu poble natal, Olesa de Montserrat, per rememorar un passat ple de sensacions i de nostàlgia. M. Lombart, un exiliat català que viu a Carcassona, torna a la seva terra per assistir a la celebració del casament d’un familiar. Durant el viatge decideix descansar en un dels hotels més reconeguts del moment, l´Hotel Gori on, víctima del destí, es retroba amb el seu passat i amb el controvertit polític anticatalà Alfons Sala.

Núm. de pàgines: 20
Mides: 13 cm x 18 cm
Preu: Esgotat