Els nostres llibres

Descobrint Olesa

Idea original i direcció Quim Moreno; Redacció Marc Amat; Il·lustracions Martí Alcon, Joan Cascante, Montse Cascante, Rubén del Rincón, Núria Fandos, Maria Grimau, Biel Moreno i Ricardo Peregrina

Descobrint Olesa és un projecte ideat i dirigit per l’editor Quim Moreno que neix amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura popular, els espais més emblemàtics i el patrimoni d’Olesa de Montserrat, especialment al públic més jove. El projecte posa en valor el treball associatiu del municipi amb complicitat i humor.
Alhora, reconeix i valora el talent de vuit il·lustradors locals.

Les festivitats escollides i els il·lustradors respectius són, per ordre: Santa Oliva, de Rubén del Rincón; Festa Major, de Ricardo Peregrina; Els Miquelets, de Montse Cascante; Nadal, de Biel Moreno; Carnestoltes, de Martí Alcon; La Passió, de Joan Cascante; Els Misteris, de Maria Grimau i Sant Jordi, de Núria Fandos. La documentació i els textos són del periodista Marc Amat.

Núm. de pàgines: 44
Mides: 29 cm x 22,5 cm
Preu: 20 €
ISBN 978-84-940323-1-8

Punt de venda

https://www.nuria.biz/cat/libro/descobrint-olesa_10213667

Oficis d’ahir. Olesa vista a través dels seus oficis

De Xavier Rota i Boada

Oficis d’ahir és una mirada enrere, un tast de tretze oficis realitzat a partir de la recerca documental i material i entrevistes personals que permeten obtenir un conjunt de visions que ens ajuden a reconstruir la realitat sociolaboral de finals del segle XIX fins a mitjan segle XX. Oficis d’ahir permetrà descobrir una nova/vella Olesa als més joves i recordar-la als més grans. Hi descobrirem anècdotes i recordarem personatges, tal com ens els han descrit. Una història vella amb una nova mirada.

Núm. de pàgines: 88
Mides: 22 cm x 22 cm
Preu: 10 €
978-84-940323-0-1

Punt de venda

https://www.nuria.biz/cat/libro/oficis-d-ahir-olesa-vista-a-traves-dels-seus-oficis_10146977

L’home que es posava vermell

De Santi Baró i Pilar Herrero

Posar-se vermell pot ser una reacció fisiològica més o menys acceptada socialment. No és el cas, però, d’aquest olesà. La reacció sobtada i malaltissa als estímuls provocats per la presència de les dones sobrepassa sorpressivament a qualsevol vermellor a què estiguem acostumats. Aquest fet condicionarà la relació amb la seva parella, el seu entorn i el seu futur a Olesa de Montserrat.

Núm. de pàgines: 24
Mides: 13 cm x 18 cm
Preu: 3 €

Punt de venda

https://www.nuria.biz/cat/libro/l-home-que-es-posava-vermell_10127057

Biografia no autoritzada d’un olesà il·lustre

De Francesc Hernàndez i Joan Cascante

Ignasi Garcia i Garcia és un noi de 13 anys que és atropellat per un cotxe després d’assistir a la seva primera obra de teatre a l’antiga sala de la UEC d’Olesa. L’accident acaba de fer sentir a aquest adolescent que és un ésser invisible, un mort en vida. Aquest sentiment, però, serà el motor que li permetrà convertir-se en un prometedor actor de teatre. Aconseguirà, així, el reconeixement del seu pare, dels seus companys del Daina Isard i de tot una Olesa que l’acaba idolatrant fins a crear un mite al seu voltant.

Núm. de pàgines: 20
Mides: 13 cm x 18 cm
Preu: 3 €

Punt de venda

https://www.nuria.biz/cat/libro/biografia-no-autoritzada-d-un-olesa-il-lustre_10118657

M. Lombart, l’Hotel Gori i Alfons Sala

De Míriam García i Montse Cascante

M. Lombart, un exiliat català que viu a Carcassona, torna a la seva terra per assistir a la celebració del casament d’un familiar. Durant el viatge decideix descansar en un dels hotels més reconeguts del moment, l´Hotel Gori on, víctima del destí, es retroba amb el seu passat i amb el controvertit polític anticatalà Alfons Sala.

Núm. de pàgines: 20
Mides: 13 cm x 18 cm
Preu: 3 €

Punt de venda

https://www.nuria.biz/cat/libro/m-lombart-l-hotel-hori-i-alfons-sala_10118656

Retorn a Olesa

De Joan Font i Pere Francesch

Després de molts anys vivint a Mèxic, el protagonista, afectat per una malaltia que li fa perdre la memòria, retorna al seu poble natal, Olesa de Montserrat, per rememorar un passat ple de sensacions i de nostàlgia. M. Lombart, un exiliat català que viu a Carcassona, torna a la seva terra per assistir a la celebració del casament d’un familiar. Durant el viatge decideix descansar en un dels hotels més reconeguts del moment, l´Hotel Gori on, víctima del destí, es retroba amb el seu passat i amb el controvertit polític anticatalà Alfons Sala.

Núm. de pàgines: 20
Mides: 13 cm x 18 cm
Preu: Esgotat