El llibre ‘Diari d’un farmacèutic en temps de pandèmia’, de Marcel Gili, es presentarà el 22 de desembre a Abrera

Diari d’un farmacèutic en temps de pandèmia’ és un relat que narra les vivències del farmacèutic Marcel Gili durant la crisi de la Covid-19, que ell va passar darrere el taulell de la Farmàcia Gaudí d’Abrera. El llibre, editat per Edicions Paper d’Estrassa i il·lustrat per l’arquitecte i dibuixant Toni Santiago, es presentarà en un acte el dimecres 22 de desembre a l’auditori de la Biblioteca Josep Roca i Bros, a les 6 de la tarda.

L’auditori de la Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera acollirà el proper dimecres, 22 de desembre de 2021, a les 6 de la tarda, l’acte de presentació del llibre Diari d’un farmacèutic en temps de pandèmia, escrit per Marcel Gili i editat per Edicions Paper d’Estrassa. L’obranarra les vivències del farmacèutic Marcel Gili durant la crisi de la Covid-19, que ell va passar darrere el taulell de la Farmàcia Gaudí d’Abrera. L’acte de presentació comptarà amb la presència de Marcel Gili, autor del llibre; Toni Santiago, autor de les il·lustracions; Juli Palou, autor del pròleg, i Quim Moreno, editor d’Edicions Paper d’Estrassa. Sara Roca, regidora de Salut Pública i Benestar de l’Ajuntament d’Abrera, serà l’encarregada d’obrir l’acte. 

Amb una narrativa emocionant i trepidant i il·lustracions de l’arquitecte i dibuixant Toni Santiago, Gili recorda com va viure en primera persona la pitjor crisi pandèmica dels últims anys. Les primeres notícies del virus a la Xina, l’arribada a Espanya, la preocupació dels veïns i veïnes d’Abrera, el confinament, la reobertura, les primeres vacunes… 

“Marcel basteix una obra a partir de l’observació atenta d’allò que passa més enllà del taulell de la farmàcia“, explica Juli Palou, doctor en filosofia i ciències de l’educació, al pròleg del llibre. “Els protagonistes són l’anar i el venir inquiet, desorientat i, en algun cas, desesperat de les persones, les incongruències del sistema, unes dosis considerables d’absurditat i una gran dosi de solidaritat -afegeix-. Les reflexions personals sobre allò que observa són la trama que lliga els fils. I aquestes reflexions poden vestir-se de maneres diferents: ara en forma de crítica, una crítica que no fa mal, perquè tothora busca sortides a situacions que són complexes; ara perfilant les bones accions tant institucionals com personals”, escriu Palou sobre el llibre. 

La publicació del llibre compta amb el patrocini de la Farmàcia Gaudí, dels laboratoris farmacèutics Reig Jofre i Angelini Pharma i l’Ajuntament d’Abrera.

Sobre Marcel Gili

Marcel Gili (Barcelona, 1969), és llicenciat en Farmàcia a la UB i té el grau de llicenciatura al Departament de nutrició i bromatologia de la mateixa facultat. És titular de la Farmàcia Gaudí, d’Abrera, on es va establir el 2004. Desenvolupa tasques d’atenció farmacèutica i participa en programes de prevenció de malalties, com el cribratge de càncer de còlon o els estudis d’hipertensió arterial (FARMASERVEIS). Ha format part de la comissió que elabora el nou Pla de Salut d’Abrera.

També és coordinador de les farmàcies del Baix Llobregat Nord i membre de la comissió de Compromís social del Col·legi de Farmacèutics. Participa en projectes de salut pública i d’ús racional de medicaments, així com en accions solidàries. El 2020 va promoure la campanya Salva orelles solidari per recaptar fons per a la investigació sobre la Covid-19 a través de la iniciativa #joemcorono. Ha publicat articles en revistes farmacèutiques i ha participat en el taller d’escriptura de Catorze de Maria Climent, titulat “Escriure les emocions”.