Edicions Paper d’Estrassa publica el llibre il·lustrat “Descobrint Olesa”

L’editorial olesana Edicions Paper d’Estrassa ha presentat el llibre il·lustrat “Descobrint Olesa”, una obra que acosta les tradicions, les entitats i els indrets més emblemàtics d’Olesa de Montserrat al públic familiar. Ho fa a través d’un llibre amb vuit il·lustracions que signen els autors olesans Rubén del Rincón, Ricardo Peregrina, Montse Cascante, Biel Moreno, Martí Alcon, Joan Cascante, Maria Grimau Núria Fandos, i que mostren amb complicitat i humor les escenes més icòniques del calendari festiu olesà. El llibre ha estat ideat i dirigit per l’editor olesà Quim Moreno i compta amb textos del periodista Marc Amat.

L’ambient de la Festa Major; la celebració de Santa Oliva; l’arribada dels Miquelets a Olesa; La Passió d’Olesa aixecant el teló; la disbauxa del Carnestoltes; els llibres i les roses de Sant Jordi; la màgia del Nadal i la solemnitat d’Els Misteris. D’aquesta manera, i seguint el tarannà propi d’Edicions Paper d’Estrassa, l’editorial torna a convertir Olesa en l’eix central d’un nou llibre, al mateix temps que dona visibilitat a talents del municipi. Alhora, Descobrint Olesa també té una vessant didàctica. Amb el llibre, Edicions Paper d’Estrassa ajuda a divulgar la cultura festiva i el patrimoni de la vila a un públic familiar.

Amb aquest esperit, el llibre ideat i dirigit per l’editor olesà Quim Moreno, acompanya les il·lustracions amb un text adaptat per a totes les edats que explica els actes més tradicionals de cada celebració, l’ambient que s’hi respira i l’origen de cadascuna de les festivitats, posant també l’accent en la riquesa del teixit associatiu del municipi.

Els textos, obra del periodista olesà Marc Amat, venen complementats per petites activitats que permeten comprovar els coneixements sobre Olesa i jugar amb el contingut de les il·lustracions, que amaguen detalls i personatges curiosos. El llibre Descobrint Olesa estarà disponible properament a les llibreries d’Olesa.

El projecte Descobrint Olesa es completarà el mes d’octubre amb una exposició a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat, coorganitzada amb l’Ajuntament d’Olesa. L’exposició inclourà també un cicle de tallers i activitats dinamitzades pels propis autors de les il·lustracions dirigits a les escoles. Descobrint Olesa ha estat possible gràcies al patrocini de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Transports Generals d’Olesa, Gabinet d’Assessors Antoni Pérez, Dipco, Comunitat Minera Olesana, Daina-Isard, el Mercat Municipal d’Olesa de Montserrat i la Biblioteca Santa Oliva.