El llibre “Descobrint Olesa” d’Edicions Paper d’Estrassa ven més de 300 exemplars a Olesa en 30 dies, tot i la covid-19

El llibre il·lustrat “Descobrint Olesa” editat per Edicions Paper d’Estrassa ja ha venut més de 300 exemplars només a Olesa de Montserrat des de la seva publicació, a finals d’abril, malgrat la situació complicada generada arran de l’impacte de la covid-19. L’obra, que acosta les tradicions, les entitats i els indrets més emblemàtics d’Olesa de Montserrat al públic familiar, es pot aconseguir en tres punts de venda del municipi d’Olesa de Montserrat: la Llibreria Papereria Núria —que també el ven a través de la seva botiga en línia—, el Quiosc de la plaça de Catalunya i la Llibreria Literator, que ofereix l’opció d’enviar-lo arreu per correu postal. 

El llibre repassa amb complicitat i humor les escenes més icòniques del calendari festiu olesà. Ho fa a través de vuit il·lustracions signades pels autors olesans Rubén del Rincón, Ricardo Peregrina, Montse Cascante, Biel Moreno, Martí Alcon, Joan Cascante, Maria Grimau i Núria Fandos. Cadascun d’ells ha estat l’encarregat d’il·lustrar una de les escenes que apareixen al llibre: la Festa Major; Santa Oliva; els Miquelets; La Passió d’Olesa; el Carnestoltes; Sant Jordi; Nadal i Els Misteris. El llibre, ideat i dirigit per l’editor olesà Quim Moreno, també inclou textos del periodista Marc Amat. Amb “Descobrint Olesa”, Edicions Paper d’Estrassa ajuda a divulgar la cultura festiva i el patrimoni de la vila a un públic familiar, alhora que dona visibilitat a talents del municipi.

“Descobrint Olesa”, acompanya les il·lustracions amb un text adaptat per a totes les edats que explica els actes més tradicionals de cada celebració, l’ambient que s’hi respira i l’origen de cadascuna de les festivitats, posant també l’accent en la riquesa del teixit associatiu del municipi. Els textos venen complementats per petites activitats que permeten comprovar els coneixements sobre Olesa i jugar amb el contingut de les il·lustracions, que amaguen detalls i personatges curiosos.

El projecte Descobrint Olesa es completarà el mes d’octubre amb una exposició a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat, coorganitzada amb l’Ajuntament d’Olesa.