El llibre “Descobrint Olesa”, el més venut de l’any a Olesa de Montserrat

El llibre il·lustrat “Descobrint Olesa” editat per Edicions Paper d’Estrassa ha estat el més venut d’aquest any 2020 a les llibreries d’Olesa de Montserrat. La publicació, que acosta les tradicions, les entitats i els indrets més emblemàtics del municipi al públic familiar, ha aconseguit mantenir-se al capdamunt del rànquing de llibres més venuts a Olesa de forma ininterrompuda des de la seva publicació el mes d’abril, tot i la situació generada per la covid-19. Aquest Nadal, el llibre i les làmines numerades amb les il·lustracions de la publicació es poden seguir aconseguint en tres punts de venda: la Llibreria Papereria Núriaque també el ven a través de la seva botiga en línia—, el Quiosc de la plaça de Catalunya i la Llibreria Literator.  

L’obra repassa amb complicitat i humor les escenes més icòniques del calendari festiu olesà. Ho fa a través de vuit il·lustracions signades pels autors olesans Rubén del Rincón, Ricardo Peregrina, Montse Cascante, Biel Moreno, Martí Alcon, Joan Cascante, Maria Grimau i Núria Fandos. Cadascun d’ells ha estat l’encarregat d’il·lustrar una de les escenes que apareixen al llibre: la Festa Major; Santa Oliva; els Miquelets; La Passió d’Olesa; el Carnestoltes; Sant Jordi; Nadal i Els Misteris. El llibre ha estat ideat i dirigit per l’editor olesà Quim Moreno i inclou textos del periodista Marc Amat. Amb “Descobrint Olesa”, Edicions Paper d’Estrassa ajuda a divulgar la cultura festiva i el patrimoni de la vila a un públic familiar, alhora que dona visibilitat a talents del municipi.

El llibre acompanya les il·lustracions amb un text adaptat per a totes les edats que explica els actes més tradicionals de cada celebració, l’ambient que s’hi respira i l’origen de cadascuna de les festivitats, posant també l’accent en la riquesa del teixit associatiu del municipi. Els textos venen complementats per petites activitats que permeten comprovar els coneixements sobre Olesa i jugar amb el contingut de les il·lustracions, que amaguen detalls i personatges curiosos.

A banda del llibre, als tres punts de venda del municipi també s’hi poden aconseguir les làmines dedició limitada signades i numerades (de 30 x 40 cm) de les vuit il·lustracions incloses al llibre “Descobrint Olesa” i la bossa de tela de l’Editorial Paper d’Estrassa, amb el lema “Els llibres no són comestibles però, renoi, com alimenten!”.