Edicions Paper d’Estrassa publica ‘Més dones olesanes’, el segon volum de ‘Dones olesanes’

ATENCIÓ | En motiu de previsió de pluja, l’acte de presentació del llibre ‘Més dones olesanes’ canvia d’ubicació. Tindrà lloc el diumenge, 13 de març de 2022, a les 5 de la tarda, a l’Escorxador d’Olesa de Montserrat (c/ Jacint Verdaguer, 30). Les entrades reservades segueixen sent vàlides.

Seguint el format d’èxit del primer llibre, que es va convertir en el més venut al municipi el 2021, ‘Més dones olesanes’ ressegueix la vida professional de quinze noves protagonistes, amb il·lustracions i textos d’autores locals. L’editorial presentarà la publicació en un acte obert a la ciutadania a l’Escorxador d’Olesa el proper diumenge 13 de març de 2022, a les 5 de la tarda, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Per assistir-hi caldrà reservar entrada gratuïta a través de la plataforma Vivetix. Tal com ja va fer amb el primer volum, Edicions Paper d’Estrassa editarà també material pedagògic basat en l’obra per tal que els centres escolars del municipi puguin tractar la temàtica a les aules.

L’editorial olesana Edicions Paper dEstrassa publica aquest mes de març de 2022 el llibre il·lustrat ‘Més dones olesanes’. L’obra és el segon volum de Dones olesanes, un projecte d’Edicions Paper d’Estrassa nascut amb l’objectiu de posar en relleu el testimoni vital i professional de diverses dones d’Olesa de Montserrat. Seguint el format d’èxit del primer llibre, que es va convertir en el més venut al municipi el 2021, Més dones olesanes ressegueix la vida professional de quinze noves protagonistes, amb il·lustracions i textos d’autores locals. L’editorial presentarà la seva nova publicació en un acte a l’Escorxador d’Olesa el proper diumenge 13 de març de 2022, a les 5 de la tarda, en el marc del Dia Internacional de la Dona.  Les entrades, que seran gratuïtes, ja es poden aconseguir a la plataforma Vivetix, a través d’aquest enllaç

Com ja va passar en el primer volum, la tria de les quinze protagonistes del llibre ha anat a càrrec d’una comissió de dones creada específicament per a l’ocasió, que ha decidit que l’obra inclogui els testimonis de Carme Pros Varela, CEO del GrupTG DX; Lili Pacheco Ricote, psicòloga i primatòloga; Montse Povill Pacheco, coordinadora a Unicef i fundadora d’una escola a Mallorca; Vicenta Pubill Font, futbolista; Núria Capella Florensa, estudiant de dansa contemporània i ballarina; Sílvia Díaz Pérez, coordinadora de comunicació i compromís a Greenpeace; Maria Paltor Voltà, llevadora d’Olesa durant quaranta anys; Montse Pardo Bayona, directora de Relacions Institucionals a Microsoft Ibérica; Gemma Pons Playà, cirurgiana plàstica especialitzada en reconstrucció mamària; Dolors Martínez Pérez, actriu, locutora i creadora de podcasts; Maria Egea Munté, musicoterapeuta i mestra de música; M. Cristina Pujol Matas, mestra, psicopedagoga i inspectora d’educació; Montse Caba Solsona, activista pels drets humans; Anna Escolà Jané, química i investigadora sobre medicina personalitzada, i Laia Buch Rubio, patinadora artística i participant en el campionat del món.

Les il·lustracions del llibre són obra, respectivament, de Raquel Clemente, Marta Martínez, Mònica Ortega, Alícia Latorre, Sarah Meyer, Sara Samper, Júlia Figueras, Eva Pacheco, Judith Matas, Ona Boixader, Sara García, Marta Font, Jenifer Ambròs, Inma Clemente i Eva Fernández. Els textos i la documentació han anat a càrrec de Carla Grima iel projecte ha estat ideat i coordinat per l’editor Quim Moreno

La tria de les quinze protagonistes del llibre ha anat a càrrec d’una comissió assessora de dones creada específicament per a l’ocasió i formada per perfils professionals diversos. N’han format part Ana Algarra, Ariadna Carreras, Carla Grima, Mònica Figueras, Montse Jané, Júlia Vergara-Alert i Maria Lluïsa Vinyals, coordinades per Montse Font. El criteri de selecció ha estat el de cercar diversitat de sectors i mostrar professions en les quals la dona és menys visible. 

Més enllà de la publicació, Edicions Paper d’Estrassa editarà -amb el patrocini de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat- material pedagògic basat en l’obra per tal que els centres escolars del municipi puguin tractar la temàtica a les aules. Concretament, cada capsa pedagògica inclourà quatre llibres i quinze pòsters, amb la il·lustració i una petita explicació de cada dona protagonista del llibre. La mateixa capsa inclourà també material per treballar el tema a les aules, que ja es pot consultar aquí.

El llibre ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, el Gabinet d’Assessors Antoni Pérez, Nieves, la Comunitat Minera Olesana, la UEC d’Olesa, Mercè Puig, Llegums Àgata, Malla Ràpid, Flors i Plantes Bonic, el Mercat Municipal d’Olesa de Montserrat i amb el suport del Periòdic 08640; Guia On Anem; Olesa Ràdio i La Bústia.