“Descobrint Olesa” es converteix en el llibre més venut a les llibreries d’Olesa durant els mesos d’abril, maig i juny

El llibre il·lustrat “Descobrint Olesa” editat per Edicions Paper d’Estrassa s’ha situat al capdamunt del rànquing dels llibres més venuts a les llibreries d’Olesa de Montserrat durant tres mesos consecutius, d’abril a juny de 2020. Tot i la situació generada per la covid-19, l’obra s’ha convertit en el llibre més venut al municipi des de la seva publicació a mitjans d’abril. “Descobrint Olesa”, que acosta les tradicions, les entitats i els indrets més emblemàtics del municipi al públic familiar, ja ha venut més de 400 exemplars només en els tres punts de venda d’Olesa: la Llibreria Papereria Núriaque també el ven a través de la seva botiga en línia—, el Quiosc de la plaça de Catalunya i la Llibreria Literator.  

L’obra repassa amb complicitat i humor les escenes més icòniques del calendari festiu olesà. Ho fa a través de vuit il·lustracions signades pels autors olesans Rubén del Rincón, Ricardo Peregrina, Montse Cascante, Biel Moreno, Martí Alcon, Joan Cascante, Maria Grimau i Núria Fandos. Cadascun d’ells ha estat l’encarregat d’il·lustrar una de les escenes que apareixen al llibre: la Festa Major; Santa Oliva; els Miquelets; La Passió d’Olesa; el Carnestoltes; Sant Jordi; Nadal i Els Misteris. El llibre ha estat ideat i dirigit per l’editor olesà Quim Moreno i inclou textos del periodista Marc Amat. Amb “Descobrint Olesa”, Edicions Paper d’Estrassa ajuda a divulgar la cultura festiva i el patrimoni de la vila a un públic familiar, alhora que dona visibilitat a talents del municipi.

El llibre acompanya les il·lustracions amb un text adaptat per a totes les edats que explica els actes més tradicionals de cada celebració, l’ambient que s’hi respira i l’origen de cadascuna de les festivitats, posant també l’accent en la riquesa del teixit associatiu del municipi. Els textos venen complementats per petites activitats que permeten comprovar els coneixements sobre Olesa i jugar amb el contingut de les il·lustracions, que amaguen detalls i personatges curiosos.