El llibre “Descobrint Olesa”, protagonista d’un extens reportatge al Regió 7

A finals d’agost, el diari Regió 7 va publicar un extens reportatge sobre la publicació de “Descobrint Olesa”, el nou llibre il·lustrat d’Edicions Paper d’Estrassa que reivindica les festes, les entitats i el patrimoni d’Olesa de Montserrat. Signat pel periodista Toni Mata i Riu, el text destaca d’entrada l’èxit i la bona acollida que ha tingut la publicació al municipi -ja se n’han venut més de mig miler d’exemplars- i repassa el naixement del projecte parlant amb Quim Moreno, editor i artífex del projecte. Més enllà del reportatge, el Regió 7 també ha situat Edicions Paper d’Estrassa dins l’apartat “Estrella i estrellat”, qualificat com a Estrella. “L’editorial olesana, sota l’impuls de Quim Moreno, ha publicat un luxós volum il·lustrat titulat Descobrint Olesa, que explica les tradicions de la ciutat amb dibuixos d’una àmplia nòmina d’il·lustradors. Tota una demostració darrels i de poder local“, en destaca el rotatiu. 

Dins la peça periodística, Toni Mata explica als lectors que “cada festivitat està representada per una il·lustració a doble pàgina i dos fulls més destinats a proporcionar informació històrica i de context i a proposar un joc al lector: d’una banda, se’l convida a respondre unes preguntes i, en la secció Els infiltrats, a recercar en els dibuixos tot un seguit de figures que hi desentonen de manera simpàtica”. 

Citant l’editor, l’article recorda també que “el projecte va tirar endavant amb el beneplàcit del teixit associatiu, la col·laboració de l’Ajuntament i el suport d’un grup d’empreses com a espònsors”. Així mateix, el reportatge apunta també que Edicions Paper d’Estrassa ha fet una edició dels dibuixos dels vuit il·lustradors en format de làmines A3, que està a la venda a les llibreries. “Són obres d’art signades pels autors i numerades -hi explica l’editor-. És una manera de donar categoria i reconeixement als nostres artistes”. 

El llibre, que inclou les il·lustracions dels olesans Martí Alcon, Joan Cascante, Montse Cascante, Rubén del Rincón, Núria Fandos, Maria Grimau, Biel Moreno, Ricardo Peregrina i els textos de Marc Amat, es pot aconseguir en tres punts de venda d’Olesa: la Llibreria Papereria Núria -on també es poden comprar les làmines-, la Llibreria Literator i el Quiosc de Plaça de Catalunya.