Edicions Paper d’Estrassa i el llibre ‘Descobrint Olesa’, a Tarragona Ràdio i a les emissores de la Xarxa de Comunicació Local

 El nou llibre Descobrint Olesa editat per Edicions Paper d’Estrassa ha estat el protagonista de l’espai Fem territori del programa El Calaix d’Ona La Torre. El programa, que està presentat per Mònica Socias i que té per objectiu acostar totes les expressions culturals del país a la ciutadania, ha donat a conèixer el llibre a través d’una entrevista a Quim Moreno, editor de l’Editorial Paper d’Estrassa, que s’emetrà també a Ona Codinenca, Ràdio Martorell, Ràdio Morell, Ràdio Calella, Mataró Audiovisual, UA1 Lleida Ràdio i Ràdio Cambrils. L’entrevista es pot recuperar també en format podcast clicant aquí

Durant l’entrevista, Socias ha posat en valor la importància de projectes com el de Descobrint Olesa, que permeten acostar la història local a nous públics amb un format diferent. En aquest sentit, l’editor ha recordat que el llibre “va néixer amb la voluntat de reivindicar el teixit associatiu i cultural olesà, les seves festes i el patrimoni arquitectònic del municipi”. De la mateixa manera, ha afegit que el projecte buscava també reivindicar el talent local. “El llibre ha estat il·lustrat per autors molt joves a qui els hem brindat l’oportunitat d’estrenar-se al món editorial, però també per d’altres molt reconeguts al món del còmic o que ja s’hi dediquen professionalment”, ha afegit l’editor. Per Socias, més enllà de la vessant didàctica i pedagògica del llibre, Descobrint Olesa és una guia que pot servir perfectament per practicar turisme de territori. 

En la conversa, l’editor ha avançat que aquest proper mes d’octubre s’estrenarà una exposició basada en el llibre i que, arran de l’èxit d’acollida que està tenint –ja se n’han venut més de 500 exemplars només a Olesa– l’editorial ja està treballant en “fer descobrir altres municipis de Catalunya a través dels seus periodistes i il·lustradors locals”.

El catàleg de l’editorial, a Tarragona Ràdio

Més enllà d’aquesta entrevista, el programa ‘T de Cultura’ de Tarragona Ràdio també ha dedicat un espai a conèixer de prop el catàleg d’Edicions Paper d’Estrassa amb una conversa amb Quim Moreno, editor de l’editorial olesana. Durant l’entrevista, Mònica Socias, també presentadora del programa tarragoní, ha lloat el projecte olesà, que ha definit com una “editorial de territori”.  Per Socias, “les edicions de Paper d’Estrassa són una meravella, però també d’allò més importants perquè posen en valor la història local”. L’entrevista sencera es pot escoltar aquí, a partir del minut 46. 

En aquest sentit, durant l’entrevista, Quim Moreno ha recordat que “Edicions Paper d’Estrassa ja va néixer amb la voluntat de posar en valor el talent dels il·lustradors i escriptors d’Olesa de Montserrat”. Tal com ha explicat l’editor, ha estat un projecte que s’ha anat coent a foc lent però amb les ganes de fer-ho sempre el màxim de bé possible. “Mai hem volgut fer negoci d’això -ha recalcat l’editor-. L’objectiu sempre ha estat passar-nos-ho bé, mimar el projecte i oferir productes de qualitat que agradin als lectors”, ha concretat. 

Durant la conversa, Socias i Moreno han repassat algunes de les obres del catàleg d’Edicions Paper d’Estrassa, com Retorn a Olesa, de Joan Font i Pere Francesch; M. Lombart, l’Hotel Gori i Alfons Sala, de Míriam García i Montse Cascante; Biografia no autoritzada d’un olesà il·lustre, de Francesc Hernàndez i Joan Cascante; o L’Home que es posava vermell, de Santi Baró i Pilar Herrero. “Aquest any en què el turisme de proximitat està més present que mai, Edicions Paper d’Estrassa ens ofereix un catàleg perfecte per gaudir del territori d’una manera preciosa”, ha conclòs Socias.

T de Cultura és l’espai radiofònic cultural de referència per als oients de la ciutat de Tarragona. Cada setmana Mònica Socias acosta a la ciutadania projectes musicals, teatrals, editorials i cinematogràfics entre altres per fer-los redescobrir tots els vessants culturals del territori.