L’exposició “Descobrint Olesa”, basada en el darrer llibre il·lustrat d’Edicions Paper d’Estrassa, s’inaugurarà el 17 d’octubre

El pati de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat acollirà el proper dissabte 17 d’octubre a les 18 h l’acte d’inauguració de l’exposició “Descobrint Olesa”, una mostra organitzada per l’Ajuntament d’Olesa i Edicions Paper d’Estrassa basada en la darrera novetat publicada per aquesta editorial, el llibre il·lustrat “Descobrint Olesa”. L’acte d’obertura serà alhora l’acte de presentació del llibre, que tot i haver sortit a la venda durant el mes d’abril, no es va poder presentar en públic arran de les mesures de prevenció de la covid-19. La mostra es podrà veure del 17 d’octubre al 15 de novembre a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura.

Concretament, l’acte d’inauguració de l’exposició comptarà amb la presència dels vuit il·lustradors del llibre –Rubén del Rincón, Ricardo Peregrina, Montse Cascante, Biel Moreno, Martí Alcon, Joan Cascante, Maria Grimau i Núria Fandos-; de l’autor dels textos, Marc Amat; i del director del projecte i editor d’Edicions Paper d’Estrassa, Quim Moreno. Alhora, també hi assistiran en representació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat Miquel Riera, alcalde d’Olesa i Xavier Rota, regidor de cultura del municipi. L’acte estarà conduït pel periodista Albert Galceran. Com a mesura de prevenció per a la covid-19, per poder assistir a l’acte d’inauguració cal formalitzar inscripció prèvia i gratuïta al següent enllaç: https://vivetix.com/entradas-inauguracio-exposicio-descobrint-olesa%20

Durant la inauguració de l’exposició, es podrà adquirir el llibre “Descobrint Olesa”, així com les làmines (30 x 40cm) d’edició limitada numerades pels autors amb les il·lustracions del projecte. Alhora, es posarà a la venda, per primer cop, una bossa de tela de l’Editorial Paper d’Estrassa, amb el lema “Els llibres no són comestibles però, renoi, com alimenten!”. 

Un homenatge a les entitats

A través de les il·lustracions i els textos que apareixen al llibre “Descobrint Olesa”, els visitants de l’exposició podran conèixer, apropar-se i reviure les principals festivitats i tradicions del municipi: la Festa Major; Santa Oliva; els Miquelets; La Passió d’Olesa; el Carnestoltes; Sant Jordi; Nadal i Els Misteris. La mostra, pensada per un públic familiar, convidarà també els visitants a descobrir els personatges infiltrats que s’amaguen en cada il·lustració i els reptarà a respondre correctament preguntes sobre cadascuna de les festivitats. Tot, en una exposició que pretén esdevenir un homenatge al teixit associatiu i cultural del municipi, així com un reconeixement a totes les persones que any rere any s’impliquen en l’organització de les festivitats i tradicions més memorables d’Olesa. 

El llibre Descobrint Olesa, que ja ha venut més de mig miler d’exemplars només a Olesa de Montserrat, es pot seguir adquirint en tres punts de venda del municipi: a la Llibreria Papereria Núria; a la Llibreria Literator i al Quiosc de la plaça de Catalunya. Alhora, a la Llibreria Papereria Núria també es poden adquirir les làmines dedició limitada signades i numerades (de 30 x 40 cm) de les vuit il·lustracions incloses al llibre “Descobrint Olesa”.